Informasjon

Bli frivillig

Opptur er avhengig av alle de flotte frivillige som jobber sammen med oss for å lage en fantastisk festival.

Hva får du for å være frivillig på Opptur?

  • Jobber du 1 dag får du et dagspass.

  • Jobber du 2 dager får du et helgepass

  • Jobber du 3 dager får du et premium helgepass

For å bli frivillig kan du søke her

ARBEIDSOPPGAVER:

Bar: Denne avdelingen bemanner barene på Opptur og sørger for at vårt publikum kan slukke tørsten. Her skjenker og serverer vi med et smil. Det blir stort tempo utover kvelden, og det er lov å danse bak baren. All nødvendig opplæring vil bli gitt, du trenger ikke kunne noe fra før.

Trivselsvert: Den aller viktigste oppgaven som vert er å sørge for at folk trives og føler seg trygge hos oss på festivalen. Det gjør vi blant annet med å sørge for at folk ikke tar med seg drikke eller ulovlige gjenstander inn på området, sjekke at de som kommer har gyldig billett og at alle koser seg.

Opprigg: På opprigg er du med på å gjøre Opptur klar for festivalstart. Dette innebærer blant annet å bygge barer, sette opp gjerder, skilt og telt. Denne avdelingen begynner arbeidet noen dager før festivalen og kan være en kjekk plass å jobbe hvis du vil se litt bak kulissene hvordan en festival henger ihop og hvordan maskineriet fungerer.

Scenerigg: Uten scene - ingen Opptur. Scenen rigges onsdag og torsdag før Opptur. Her må du kunne bære, være i fysisk god form og ta instruksjoner fra arbeidslederne. Hvis du har vond rygg, er ikke dette noe for deg.

Båndpåsetting: Hver publikummer må bytte billetten i armbånd for å komme inn på Opptur. Vi har en egen stand i dagene før Opptur og i selve billettsalget under Opptur.

Bongsalg: I barene er det bonger som er betalingsmiddelet, vår egen Oppturvaluta. Derfor trenger vi mange flinke bongselgere som kan sørge for at publikum får rikelig med bonger når de trenger det. Med et smil selger vi bonger :)

Runner: Runnere er våre supermenn. Når noe ikke funker, når noe mangler, når vi må fikse noe, når vi mangler folk et sted. Da sender vi en runner. Er du kvikk i hodet, og liker en utfordring. Da er runner noe for deg.

Transport: Vi trenger sjåfører til alt mulig. Laste, losse og kjøre alt mulig til festivalområdet. I tillegg må vi kjøre artistene. Har du sertifikat for truck eller store kjøretøy, er du ekstra velkommen. Bli med!

Superfrivillig: Digger du festivallivet over alt annet på jord? Det er mulig å jobbe alle dager og gi vekk billetten til gode venner.

For å være frivillig må du ha fylt 18 år og du regnes som et av ansiktene til festivalen utad. Du skal såklart ikke være påvirket av alkohol eller andre rusmidler på jobb.

SPØRSMÅL OG SVAR:

Får jeg mat?

  • Uten mat og drikke, duger den frivillige ikke. Vi serverer lunch og middag på riggedagene. Du får også et måltid og drikke på ditt skift under festivalen.

Kan jeg velge hvilke dager jeg ønsker å jobbe?

  • Ja, så langt det er mulig vil du få jobbe den dagen du ønsker.

Kan jeg jobbe med en venn?

  • Vi ønsker å strekke oss langt for at man skal kunne jobbe med en venn. Men i en kabal med hundrevis av frivillige som vil jobbe både her og der så får vi ikke alltid kabalen til å gå opp.

Kan jeg velge hva jeg vil jobbe med?

  • ja, så langt det er mulig får alle jobbe med det de ønsker.

Hva skjer om jeg ikke møter opp på jobb?

  • Når du skriver under samarbeidsavtalen ved akkreditering, forplikter du deg til å jobbe de timene/skiftene som er avtalt. Du bekrefter samtidig at dersom du ikke skulle møte opp på jobb, blir du fakturert for festivalpass.

Har du spørsmål? Send mail til: frivillig@oppturfestival.no

Sponsorer