Artister

Artistbilde: Izabell

Izabell

Spiller fredag kl. 15.30 på Hovedscena

Før Benedicte Izabell ble rapperen «Izabell» hadde hun skrevet tekster i flere år, figurert som DJ på konserter og festivaler, i tillegg til å være en av drivkreftene bak hiphopfestivalen Xplosif i Stavanger. Så da hun endelig plukket opp mikrofonen var det mange i Stavanger som hadde ventet på dette i lang tid.

Izabell slapp sin første låt «Ka vet du» i 2015 og fulgte opp med ni radiolistede singler på NRK P3, to norgesturnèer og låter featured i filmer og serier som Skam, Haram og Psychobitch, sistnevnte går på norske kinoer i disse dager. Hennes tilbakelente og særegne stil satt sitt preg på både publikum og kulturen, noe som resulterte i låtsamarbeid med artister som Morten Abel, Karpe Diem, Thomas Dybdahl, Silvana Imam, Onkl P og Ary for å nevne noen. Låtene har variert fra hard rap over tunge beats til sår sang over enkle gitarriff. Iza har siden dag èn vært en artist med stor bredde og har aldri har vært redd for å utfordre verken seg selv eller sine lyttere.

Da NRK i 2018 laget serien «Historien om norsk hiphop» ble Izabell en viktig representant for den nye generasjonen av norske rappere og hun figurerte i flere av episodene. Hun fikk også mye omtale i Øyvind Holens bok «Nye hiphop-hoder» hvor han bla skriver: «Etter debutsingelen «Ka vet du» og oppfølgeren «Kontroll» blir Izabell plutselig den mest kjente kvinnelige rapperen i Norge. Hun er ingen skjør soveromspoet, men har lang fartstid i Stavanger-miljøet, både som DJ for Kriminell Kunst og medarrangør av Xplosif-festivalen».

Etter noen år hos Universal Music fant Iza ut at hun ønsket å starte sitt eget plateselskap sammen med andre ildsjeler i Stavanger. Høsten 2018 resulterte det i albumet Skyt meg, som ble sluppet på selskapet STVG Kartell sammen med et eget mobilspill hvor man kan lytte til låtene samtidig som man kan skyte Izabell. Albumet fikk bla terningkast 5 av Aftenposten, hvor kritikken fra anmelderen var at platen var for kort.

Vinteren 2018/2019 har Iza vært i studio og skrevet ny musikk. Først ut er låten «Giftig» som hun skrev sammen med en av hennes ny-signerte artister på STVG Kartell: Kiddo Kæsh. Akustisk gitar og fine melodier er en kontrast til hennes kompromissløse rap-album Skyt meg som kom for bare tre måneder siden. Men Izabell har aldri vært interessert i stå stille og det blir spennende å se hva som kommer fra en av norsk raps mest spennende stemmer i fremtiden.

Sponsorer