Artister

Artistbilde: Galantis

Galantis

Spiller lørdag kl. 00.50 på Hovedscena

Galantis headliner Opptur 2018. Superduoen fra Sverige har hatt en rekke store hits de siste årene. Nå er de klare for kunstgresset i Bodø

Med et hit album, hovedforestillinger og to Grammy-nominasjoner under deres belter, hadde produsenter / DJs Christian Karlsson og Linus Eklöw av Galantis et forrykende 2015. Men duoen viser ingen tegn på å bremse. Galantis debutalbum, Pharmacy (Big Beat / Atlantic Records), ble utgitt i juni 2015. Siden da nådde albumet nr. 1 på Billboard Dance-albumet med hit singler som "Peanut Butter Jelly" og "Runaway (U & I) som gikk gull i tre land og har blitt streamet over 755 millioner ganger.

Galantis popularitet fortsetter å vokse etter hvert liveshow takket være sin smittsomme energi, og deres fans fascinasjon av The Seafox (den mystiske skapningen som omfatter alt som er Galantis). Standout liveopptredener inkluderer: Electric Daisy Carnival i Las Vegas, Coachella i Indio, CA, Miami Ultra Music Festival, Lollapalooza i Chicago og NYC Electric Zoo.

Historien om Galantis startet tilbake i 2009. Karslon arbeidet som låtskriver i Blooshy og hadde samarbeid med artister som Madonna, Kylie Minogue, Katy Perry og Britney Spears. Han fikk en Grammy for sin jobb med "Toxic". Eklöw jobbet med Style of Eye , som produserte Icona Pops hit single "I Love It") De møttes for å remixe "Animal", en sang fra Karlssons band Miike Snow. Kort tid etter begynte de to å henge ut og spille hverandre sanger og dele ideer i studo under navnet Galantis. Karlsson og Eklow ga ut Galantis EP i 2014. Med singer som "Smile" og "You" vant over som andre DJs / produsenter Pete Tong, Diplo, Tïesto, Porter Robinson, Kaskade og A-Trak. Den overveldende tilbakemeldingen fra de to singlene var nok bevis på at Karlsson og Eklöw var inne på noe.

"Vi følte trang til å fylle dansverdenen opp med sanger og med sangskriving," sier Eklöw. "Vi innså at dette er Galantis, dette er vårt band," tilføyer Karlsson. En slik tankevekkende tenkning bidro til å skape Pharmacy. "Det er nesten som telepati," sier Eklöw. «Du får det fra å være i studio sammen lenge, men vi deler mange fellesinteresser i musikk.» «Til slutt har jeg noen som fungerer som meg,» sier Karlsson. Duoens delte filosofi har tjent dem to Grammy-nominasjoner fra deres arbeid på Pharmacy. "Runaway (U & I)" - som ble nummer 1 på iTunes Dance Charts i 15 forskjellige land, er nominert for "Best Dance Recording" og "Best Remixed Recording" for sin Kaskade remix.

I 2017 ga duoen ut sitt etterlengtede andre album ”The Aviary” som inneholder bla hits som ”love On Me” som har nesten 200 millioner streams samt ”No Money” som ligger på rundt 870 millioner streams. Galantis har virkelig vært et fenomen innenfor EDM. Med en synergi uovertruffen av en hvilken som helst dansekunstner, vil duoen med inspirerende lyd og tilstedeværelse på scenen fortsette å resonere med fans over hele verden.

Sponsorer